Find din ring størrelse

 

FIND DIN RING STØRRELSE
For at sikre at ringene vises i korrekt størrelse, bør du checke at dette print har det rigtige størrelsesforhold. Print derfor dette ark og find en lineal som kan måle præcis 40 mm:


Her er forskellige metoder til at finde frem til din ring størrelse: -


1. Find en af dine almindelig “bånd” fingerringe, som er præcis din størrelse. Find din størrelse ved at placere ringen på cirklerne nedenfor: Diameteren på indersiden af ringen skal følge diameteren af én af disse cirkler. Brug en lineal eller en skydelære til at måle diameteren på indersiden af ringen og find denne diameter under én af cirklerne. Hvis din ring fx. har en diameter på 16,6 mm på indersiden, betyder det, at du er en størrelse 52.

2. Mål den indvendige omkreds af din ring med et målebånd eller tape. Hvis omkredsen er 52 mm svarer det til en størrelse 52.

3. Brug et stykke tråd eller tape og bind det løst rundt om den finger du ønsker at måle størrelsen på. Derefter måler du længden af snoren, hvilket svarer til din størrelse. Hvis snoren eksempelvis er 52 mm lang, vil dette svare til en størrelse 52.

 

4. Få hjælp i en guldsmed forretning til at få opmålt din ring størrelse.

Hvis dit mål er mellem to størrelser, bør du vælge den store størrelse. Husk at foretage denne måling med en ring, som passer din finger ved stuetemperatur. Fingrene er som regel mindre om vinteren end om sommeren - kolde fingre om vinteren - varme fingre om sommeren. Mål derfor ikke dine fingre hvis de er hævede eller kolde. Ringstørrelsen kan afhænge af design og tilpasning til fingeren. En bred ring kan kræve en større størrelse og
flere ringe ved siden af hinanden på samme finger kan kræve det samme. Bestil derfor 1 str. større end du vil vælge til en smal ring. Husk at tage højde for en evt. bred kno.